MENARINI PILLS OF ART JUNIOR projesi hayata geçirildi, genç nesil ve çocuklar için videolar hazırlandı

Slogan: Genç nesilleri sanattan konuşmaya teşvik ediyoruz. Dünya çapında 18 milyon görüntülenmeye ulaşan Menarini Pills of Art projesinin elde ettiği başarının ardından Menarini, projenin "junior" versiyonunu hayata geçiriyor. Bu kapsamda, genç sanat uzmanları, İtalya'da Rönesans dönemine ait büyük eserler hakkında çocukların merak ettikleri ve sordukları ilginç ve beklenmedik sorulara cevap veriyor. Bugün burada olsalar büyük ustaların da onaylayacağı, sanata bakışı daha eğlenceli hale getiren bir proje!

Floransa, İtalya, 9 Nisan 2021. "Primavera'da resmedilen insanlar kim ve neden bir balo salonunda değil de bir meyve bahçesinde dans ediyorlar?" veya "Medusa neden bir kalkana çizilmiş?" Bunlar, Pills of Art Junior serisinin genç kahramanları tarafından sorulan sorulardan yalnızca birkaçı. Dünyanın zamana meydan okuyan başyapıtlarına ilgi duyan genç nesillere ulaşma amacıyla hazırlanan videolar, Menarini Group YouTube kanalında İtalyanca ve İngilizce seçenekleriyle sizleri bekliyor. Bu kısa videolar; çocuklar ve gençler tarafından (hemen hemen) aynı yaşlardaki sanat uzmanlarına yöneltilen basit ve anlaşılır sorular sayesinde, çoğunlukla İtalyan Rönesans dönemine ait en ünlü sanat eserlerinden bazılarına ilişkin anekdotları, ayrıntıları ve benzeri görülmemiş ilginç bilgileri gözler önüne seriyor.

Caravaggio'nun Medusa'sı, Botticelli'nin Primavera'sı ve Raphael'in Madonna della Seggiola'sı Menarini Pills of Art Junior kapsamında bu yepyeni kanalda sergilenen ilk eserler ancak kısa bir süre içinde, halihazırda popülerlik yakalamış olan Menarini Pills of Art'ın yanı sıra, benzer nitelikteki diğer kısa videolarla birlikte, bu bölüme yeni videolar eklenecek. Menarini Pills of Art, sekiz farklı dilde (İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Türkçe ve Çince) 18 milyon görüntülenme ile inanılmaz bir başarıya ulaşan ve bir dakikadan biraz uzun süren kısa videolardan oluşuyor. Bu videolar, çok sayıda izleyicide ilgi uyandırıyor ve insanları sanat dünyasına yaklaştırıyor.

Menarini Yönetim Kurulu ortakları ve üyeleri olan Lucia ve Alberto Giovanni Aleotti, konu hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor: "Sanat dünyası, birçok rengi, öyküyü ve büyüleyici karakteri içinde barındırıyor. Bunlar, daha az bilinen sözcük ve terimler kullanılarak daha 'geleneksel' bir tarzda açıklandığında, özellikle çocuklar için sıkıcı olabiliyor. Menarini Pills of Art Junior projesiyle, sanatı, çocuklarımızın ve gençlerimizin gözünden, aynı merak duygusunu güderek görmek, onlara tüm renklerin binbir tonunu barındıran, efsanelerle dolu eğlenceli ve farklı bir sanat dünyasını keşif yolculuğuna çıkmış gibi hissettirmek ve biz yetişkinlerin artık göremediği detayları yeniden gözler önüne sermek istedik."

Menarini Pills of Art Junior; 60 yılı aşkın bir süre önce, bugün halen yayında olan Menarini sanat monografilerinin ilk kez yayınlanması ile başlayan uzun bir yolculukta atılan adımlardan sadece birini temsil ediyor. Buradan hareketle bu yolculuk, Menarini’nin İtalyan sanatına dair eskiden beri süregelen takdirini bir kez daha ortaya koyan kısa videolarla devam ediyor.

Menarini Pills of Art Junior videolarını buradan izleyebilirsiniz: https://bit.ly/3wESgYT

Menarini Pills of Art videolarını buradan izleyebilirsiniz: https://bit.ly/3mITs9b

Tarihçe

Menarini'nin kökeni,  Archimede Menarini'nin Napoli'nin merkezinde “Farmacia Internazionale”yi açtığı 1886 yılına uzanmaktadır.

Hakkımızda

135 yılı aşkın geçmişe sahip bir İtalyan ilaç firması olan Menarini Group, dünyada 140 ülkede faaliyet göstermektedir.

Misyon, Vizyon ve Değerlerimiz

Menarini’ye hayat veren ve tarihini şekillendiren 8 değerimizi her gün hayata geçiririz.
 

Dünyada Menarini

Menarini Group’un diğer ülkelerdeki faaliyetlerini görmek için tıklayın.
Scroll Top