Fair Play Menarini Uluslararası Ödülleri Fair Play şampiyonları Fiesole'de izleyicileri büyüledi

Roma Tiyatrosunda düzenlenen ödül törenine
Spor ve Gençlik Bakanı Andrea Abodi de katıldı.

FLORANSA, 6 Temmuz 2023 - Dün akşam, Menarini Uluslararası Fair Play Ödülleri'nin XXVII. organizasyonunun büyük finali, Fiesole'deki Roma Tiyatrosunda binden fazla seyirci tarafından coşkuyla izlendi. Menarini Fair Play Vakfı tarafından düzenlenen, sporda fair play ve saygı kültürüne odaklanan etkinlik, ilk kez bu görkemli sahnede düzenlenen törenle sona erdi. Etkinliğin başrolünde hem spor etkinliklerinde hem de hayatta rekabete sağlıklı bir yaklaşımın canlı örnekleri olan 2023 organizasyonun kazananları ve uluslararası üne sahip spor efsaneleri vardı. 

Dünya standartlarında isimler Fiesole'deki tiyatronun ön sıralarında yer aldı. Bu yılın ödül sahiplerinin ve önceki organizasyonlardan birçok Menarini Fair Play Elçisinin yer aldığı platformda etkinliğin hem geçmişi hem de bugünü temsil edildi. Ödülün verdiği mesaj, kendisi de 2016 yılında Fair Play Menarini Uluslararası Ödülü almış olan Spor ve Gençlik Bakanı Andrea Abodi'nin katılımıyla da vurgulandı.

XXVII Premio Internazionale Fair Play Menarini - Cerimonia di premiazione_1

Spor ve Gençlik Bakanı Andrea Abodi; "Fair Play Menarini Ödülleri, bir sporcu ve yönetici tarafından arzulanan bir ödül olarak, spor dünyasında zaman içinde saygın bir etkinlik haline geldi. Lega B futbol başkanı olarak önerdiğim ve maç sonunda hakemin olağanüstü bir fair play örneği sergileyerek futbolculara yeşil kart vermesini sağlayan bir girişim nedeniyle 2016 yılında " Fair Play Jesti" kategorisinde ödül aldığımda ne kadar heyecanlandığımı hala hatırlıyorum. Saygı, spor kültürü ve sosyal sorumluluk, okuldan başlayarak her bireyin hayatının doğal bir parçası olması gereken unsurlardır. Ne yazık ki, durum her zaman böyle değildir. Bu nedenle Fair Play Ödülleri gibi etkinlikler, sporun temsilcileri ve savunucuları olarak hizmet veren seçkin bireylerin genç nesle olumlu örnek olarak sporun değerlerine ışık tutulmasına yardımcı olmaktadır. Yirmi yedi organizasyonun anlamı çok büyük. Her yıl tekrarlanan ve geliştirilen bu etkinlik, zamanla bir gelenek haline geldi. Etkinlik, sadakat ve kurallara saygı adına, rakibinizi yenmenin ve kişisel gelişim ile sürekli daha iyisi olma hırsının el ele gittiği sağlıklı rekabetin temelini oluşturan değerleri ve deneyimleri sergiliyor" dedi.

Ennio Troiano, Deborah Compagnoni, Andrea Abodi

Bu akşam saat 21:00'den itibaren Sportitalia'da yayınlanacak olan ödül töreninin son bölümünde uluslararası spor dünyasının yıldızları ağırlandı. Futboldan başlayarak, Inter Milan kulübünün ikonik kaptanı ve başkan yardımcısı Javier Zanetti ve Juventus'un eski önemli isimlerinden teknik direktör Antonio Cabrini, Paolo "Pablito" Rossi ile birlikte oynadıkları görkemli 1982 Dünya Kupası zaferinin anısına, Paolo Rossi "Rol Model" Özel Ödülü'ne layık görüldü. Atletizm bayrağını geçtiğimiz Haziran ayındaki Altın Gala'da rekor kırarak altın madalya kazanan uzun mesafe koşucusu Larissa Iapichino alırken, Olimpiyatların gözde yüzücüsü Massimiliano Rosolino ve Paralimpik yüzücü Giulia Ghiretti de İtalyan su sporlarını en iyi şekilde temsil etti. Sahnede ayrıca iki kış sporu şampiyonu, kayakçı Deborah Compagnoni ve biatloncu Lisa Vittozzi de hazır bulundu. Eskrim yıldızı Elisa Di Francisca, İran kadın voleybol milli takımı antrenörü Alessandra Campedelli ve NBA basketbol yıldızı Luis Alberto Scola Balvoa da sahnedekiler arasındaydı. Tenisin "Dişi Aslanı" Francesca Schiavone ve Franco Lauro "Duyguları Anlatmak" özel ödülünün sahibi Rai Sport'un yeni direktörü Jacopo Volpi ile Fair Play Menarini Şeref Listesi'ne yeni eklenen isimler tamamlanmış oldu.

Antonio Marco Appella, Tommie Smith, Larissa Iapichino, Edwin Moses

Fiesole Belediye Başkanı Anna Ravoni, "Ödül töreni deneyiminden sonra, gerçekten eşsiz bir projenin parçası olduğumuzu daha iyi anladık. Artık kolektif hayal gücümüzün bir parçası olan birçok sporcunun hikayeleri aracılığıyla sporun gerçek özünün mesajını yaymayı amaçlayan bu etkinlik, önemli bir mirastır. Fiesole'deki herkes Fair Play Menarini Uluslararası Ödülleri ile buluşmaktan büyük heyecan duyuyor" şeklinde konuştu.

Lucia Blini, Francesca Schiavone, Paola Castellacci

Lorenzo Dallari ve Rachele Sangiuliano tarafından sunulan ödül töreninde, gecenin yıldızı olan Neri per Caso müzik grubu da bir önceki performanslarından tam yirmi dört yıl sonra Fair Play Menarini sahnesine dönüş yaptı. Gecenin açılışını müzik grubu Papillon yaparken, bir diğer dikkat çekici isim ise, 2022 yılında Fair Play ödülüne layık görülen, yüzmenin İtalya'daki rakipsiz kahramanı ve etkinliğin özel konuğu Federica Pellegrini oldu ve halk tarafından çok sıcak bir şekilde karşılandı.

Federica Pellegrini, Giulia Ghiretti, Riccardo Nigi

Menarini Fair Play Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Antonello Biscini, Valeria Speroni Cardi ve Ennio Troiano, "Ödüllerin XXVII. organizasyonu henüz sona erdi, ancak biz şimdiden gözümüzü bir sonraki organizasyona çevirmiş durumdayız. Bu arada, Fiesole halkına ve her şeyden önce, dünya çapında sporun gerçek değerlerinin savunucuları olan yeni Fair Play Menarini Elçilerine özel bir teşekkür sunmak istiyoruz." dedi.

 

İşte XXVII Fair Play Menarini Uluslararası Ödülleri'nin kazananları ve kategorileri:

  • FRANCESCA SCHIAVONE, " Spor ve Yaşam" Kategorisi
  • JAVIER ZANETTI, "Efsanevi Şahsiyet" Kategorisi
  • DEBORAH COMPAGNONI, “Kariyer Fair Play" Kategorisi
  • ALESSANDRA CAMPEDELLI, “Sporun Toplumsal Değerleri" Kategorisi
  • ANTONIO CABRINI, "Gençler İçin Bir Rol Model” Paolo Rossi Özel Ödülü Kategorisi
  • ELISA DI FRANCISCA, “Spor ve Cesaret” Kategorisi
  • GIULIA GHIRETTI, “Sporun Ötesinde Spor” SUSTENIUM Enerji ve Kalp Kategorisi
  • LARISSA IAPICHINO, “Yaşam için bir Gülümseme” Kategorisi
  • MASSIMILIANO ROSOLINO, “Sporun Tanıtımı” Kategorisi
  • LUIS ALBERTO SCOLA BALVOA, “Fair Play” Kategorisi
  • LISA VITTOZZI, “Fair Play ve Çevre” Kategorisi
  • JACOPO VOLPI, "Duyguları Anlatmak" Franco Lauro Özel Ödülü Kategorisi
  • MARIACLOTILDE ADOSINI, " Genç Sporcular" Kategorisi
  • EMILIA ROSSATTI, " Genç Sporcular" Kategorisi
  • GIORGIO PIETRO TORRISI, " Genç Sporcular" Kategorisi
  • GIANLUCA GENSINI, “Stüdyo ve Spor” Fiamme Gialle Özel Ödülü Kategorisi

 

Aşağıdaki Fair Play Elçileri de törene katılanlar arasındaydı:

ANDREA ABODI
GIANCARLO ANTOGNONI
EDWIN MOSES
FEDERICA PELLEGRINI
ARRIGO SACCHI
TOMMIE SMITH

Tarihçe

Menarini'nin kökeni,  Archimede Menarini'nin Napoli'nin merkezinde “Farmacia Internazionale”yi açtığı 1886 yılına uzanmaktadır.

Hakkımızda

135 yılı aşkın geçmişe sahip bir İtalyan ilaç firması olan Menarini Group, dünyada 140 ülkede faaliyet göstermektedir.

Misyon, Vizyon ve Değerlerimiz

Menarini’ye hayat veren ve tarihini şekillendiren 8 değerimizi her gün hayata geçiririz.
 

Dünyada Menarini

Menarini Group’un diğer ülkelerdeki faaliyetlerini görmek için tıklayın.
Scroll Top