Uluslararasi Fair Play Menarini Ödül Töreni̇, 2024 Etki̇nli̇ği̇ni̇n Tari̇hleri̇

FLORANSA, 14 Mayıs 2024 – Her yıl, dünya genelinde etik, sadakat ve saygının simgesi haline gelen sporcuların başarılarının kutlandığı Uluslararası Fair Play Menarini Ödül Töreni için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.  

Floransa ve Fiesole, 1997 yılından bu yana Javier Zanetti, Federica Pellegrini, Gabriel Batistuta ve Tommie Smith gibi spor dünyasının 400’ü aşkın efsanesinin onurlandırıldığı etkinlik için bir kez daha kapılarını açtı.  

The Fair Play Menarini Ambassadors, Federica Pellegrini and Javier Zanetti
The Fair Play Menarini Ambassadors, Federica Pellegrini and Javier Zanetti

Bu yılki organizasyona özel yeniliklerin ilki, Ödül günleri için Sky TG24 ile yapılan iş ortaklığı. Etkinlik, 3 Temmuz Çarşamba günü, ödüllere aday gösterilen kişileri karşılamak üzere Floransa’da Piazzale Michelangelo’nun göz alıcı atmosferinde gerçekleştirilecek geleneksel gala yemeği ile başlayacak.  4 Temmuz Perşembe tarihinde gözler, ödül töreni için Fiesole’deki Roma Tiyatrosuna çevrilecek. Sportitalia’da yayınlanacak olan 2024 yılı etkinliğinde fair play şampiyonları, adalet, dayanışma ve sporcuları ebedi efsaneler haline getiren diğer tüm temel değerlerin kazananları Fair Play Menarini Elçileri olarak taçlandırılacak.  

2023 Fair Play Menarini International Award Ceremony
2023 Fair Play Menarini International Award Ceremony

Geçtiğimiz yıla benzer bir şekilde etkinlik iki temel aşamalı olarak gerçekleştirilecek.  

2024 yılının kazananları 5 Temmuz Çarşamba tarihinde Roma’da İtalya Ulusal Olimpiyat Komitesi (CONI) Şeref Salonunda düzenlenecek olan basın toplantısında açıklanacak. Bu etkinlik sırasında, genç neslin sergilediği en iyi “fair play” örneklerini kutlamak üzere  “Genç Sporcular” Fair Play Menarini Ödülü de takdim edilecek. 

17 Haziran Pazartesi günü, İtalya Mali Suçlar Polisinin (Fiamme Gialle) Spor Bölümü ve CONI Toskana iş birliğiyle düzenlenen “Çalışma ve Spor” Fiamme Gialle Özel Ödülü, Floransa’daki basın toplantısı sırasında takdim edilecek. 

Fair Play Menarini Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Antonello Biscini, Valeria Speroni Cardi ve Ennio Troiano, konuyla ilgili şu yorumları paylaştı: Sizlere açıklamak için sabırsızlandığımız sürprizlerle dolu olan etkinliği paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Bu yıl da ödül sahiplerinin hikayelerinin ve değerlerinin özellikle  genç nesillere ilham kaynağı olacağını umuyoruz.” 

Ennio Troiano, Valeria Speroni Cardi and Antonello Biscini, Board Members of the Fair Play Menarini Foundation
Ennio Troiano, Valeria Speroni Cardi and Antonello Biscini, Board Members of the Fair Play Menarini Foundation

 

Tarihçe

Menarini'nin kökeni,  Archimede Menarini'nin Napoli'nin merkezinde “Farmacia Internazionale”yi açtığı 1886 yılına uzanmaktadır.

Hakkımızda

135 yılı aşkın geçmişe sahip bir İtalyan ilaç firması olan Menarini Group, dünyada 140 ülkede faaliyet göstermektedir.

Misyon, Vizyon ve Değerlerimiz

Menarini’ye hayat veren ve tarihini şekillendiren 8 değerimizi her gün hayata geçiririz.
 

Dünyada Menarini

Menarini Group’un diğer ülkelerdeki faaliyetlerini görmek için tıklayın.
Scroll Top